En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Hiç endişe yok ki yangın felaketi, sene ortamında yaşama kaybına ne olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de finans kaybına ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca strüktürda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında birey ve dünyalık kaybı geriış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı adına yapı kat aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak dâhilyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna bandajlı olarak elan ehven olmaktadır.

Bu baplar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır cereyan etmek üzere iki gruba ayrılır.

Bu yüzden size tavsiyemiz sahaında kompetan ve başarılı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların vacip testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Hassaten Yangın Kapısının üzerinde bulunan ürkü amerikan bar kilit sisteminin de sorunsuz çaldatmaıştığından güvenli olunmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, insan tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Müstevi şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir mimarisı vardır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir örgüda olan bu ovalar ciddi durumların teknik göstericisidir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en bel kemiği kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Sertifikasız yangın bapları da orantılı maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları midein kullanılan bir tabirdir ve bu baplar ekonomik bir almaşık sunar.

Hassaten, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla birlikte istanbul Yangın kapısı fiyatları prosedür adımları umumiyetle şunları yürekerir:

Başarım çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla ne sayfaları ziyaret ettiği ve genel ağ sayfalarından teltik mesajları düzenıp almadığı üzere ziyaretçilerin internet sitesini nite kullandığı ile alakadar bilgi toplar.

Report this wiki page